TV műsor ajánlat


Addams Family 2.

Addams Family Values, Amerikai vígjáték, 90 perc, 1993
Cinemax, augusztus 25. 10:35

Az Addams családot a csodálatos karakterek miatt lehet kedvelni, akiktől az sem riaszt el, hogy életük mozgatórúgója a halálközpontúság, és a morbiditás. Sőt!


12 majom

Twelve Monkeys, Amerikai fantasztikus kalandfilm, 123 perc, 1995
aMC, augusztus 25. 10:45

Furcsa, hogy az ex-Monthy Python-os Terry Gilliam filmje ennyire feledésbe merült, noha a 90-es évek egyik legjobb alkotásáról van szó.


Amikor megállt a Föld

The Day the Earth Stood Still, amerikai sci-fi, 120 perc, 2008
HBO, augusztus 25. 10:45

Egy űrlény landol a Central Park közepén, kijátszva ezáltal a nyerészkedő parkolótársaságokat. Az illető első blikkre semmiben nem különbözik az átlagemberektől, legalábbis a Budapest TV táncdalműsorainak fellépői közül száz bizarrabb karaktert fel lehetne sorakoztatni.


Ballistic: Robbanásig feltöltve

Ballistic: Ecks vs. Sever, Amerikai-német akciófilm, 87 perc, 2002
Film Mánia, augusztus 25. 10:50

Hű, ez marha jó lesz, főleg a német része! Nagyon aktuális témát dolgoz fel esti filmünk, kalandos formában, remek színészi alakításokkal. Lesz benne karatéka-lady, és szép akció-fiú.


Eltanácsolt tanácsadó

Good Advice, Amerikai vígjáték, 85 perc, 2001
Film Cafe, augusztus 25. 12:55

Charlie Sheennek jól állnak a vicces filmek, de a lövősök is, bár ebben inkább félig nő lesz. Elmondom, hogyan.


Rossz társaság

Bad Company, Amerikai vígjáték 2002
aMC, augusztus 25. 13:20

Nem kötelező egy kémfilmnek halálosan komolyan vennie önmagát - még James Bond is viccel néha, ha olyan angolosan is -, még akkor sem, ha történetesen a világ fennmaradása a tét.


Oviapu 2.

Daddy Day Camp, Amerikai családi vígjáték
VIASAT3, augusztus 25. 13:40

Charlie Hinton (Cuba Gooding Jr.) és Phil Ryerson (Paul Rae) a világ legelvetemültebb oviapui.


Nagy durranás

Hot Shots!, amerikai akciófilm, 84 perc, 1991
TV2, augusztus 25. 14:10

A paródiafilmek első hullámát ( Airplane!, Top Secret, Csupasz pisztoly ) ugyebár szerettük, tiszteltük, becsültük. A Nagy durranás még bőven akkoriban került a mozikba, mielőtt néhány kínosan rossz produkció is megjelent volna a műfajban.


Táncoló talpak

Happy Feet, Ausztrál–amerikai animációs film
RTL+, augusztus 25. 14:20

Az Antarktiszon élő császárpingvinek gyönyörűen énekelnek, kivéve egyet: a kis Topit. Ő bármennyire is igyekszik, képtelen megtanulni énekelni, pedig egy megható, szívhez szóló szerelemes dal nélkül nem találhat párt magának.


Aludj csak, én álmodom

While You Were Sleeping, amerikai vígjáték, 103 perc, 1995
COOL TV, augusztus 25. 14:30

Újabb obligát darab a karácsonyi jokerfilmek családjából, mely mindenképpen a nézhetőbb művek közé tartozik. Ízig-vérig angol sztori az angol vígjátékok fordulatával, ami csupán azért fura, mert amerikai alkotással van dolgunk.


Serenity

Serenity, Amerikai sci-fi, 2005
Sony Movie Channel, augusztus 25. 14:40

Érdekes keverék ez: régimódi sci-fi egy nagy adag westernnel keverve és némi Mátrix-utánérzéssel megbolondítva.


Jay és Néma Bob visszavág

Jay and Silent Bob Strike Back, amerikai vígjáték, 2001, 100 perc
HBO 2, augusztus 25. 14:45

Ebből a filmből - amelynek az első 100 másodpercében 21-szer hangzik el a fuck szó (az ugye kb. 5 másodpercenként 1), és amelyben Jay és Néma Bob, az altesti humor koronázatlan királyai Hollywoodba indulnak - rengeteget tanulhatunk. Kiderül, hogy igazából mire való az internet, milyen nemű isten, és a lányok emésztéséről is kapunk információt.


Szőke kóla

Magyar vígjáték, 2005
Prime, augusztus 25. 14:50

A cigány-magyar barátság virága újra szóba szökken a nyóckerben, vagyis lesz rap is meg egy kis revü egy csomó Rómeóval, csak most jobban nyomják, mint legutóbb! Gyengén induló, de középen erős vígjáték, nyerő dumákkal.


Az igenember

Yes Man, amerikai vígjáték, 100 perc, 2008
VIASAT3, augusztus 25. 15:30

Carl Allen válása után teljesen bezárkózik, és csak kedvenc horrorfilmjeinek él. Hiába próbálja őt barátja, Peter kirángatni a gödörből, mindig mindenre nemet mond. Egészen addig, amíg össze nem hozza a sors egy hangyásnak látszó ismerősével…


Hideghegy

Cold Mountain, Amerikai filmdráma, 147 perc, 2003
Cinemax, augusztus 25. 15:35

A Hideghegyben van az egyik legbrutálisabb csatajelenet, amit valaha láttam, pedig nem is háborús film, hanem egy romantikus dráma. Charles Frazier - a forgatókönyv alapjául szolgáló bestseller (45 hétig vezette a New York Times sikerlistáját) írója - gyerekkorában élvezettel hallgatta az amerikai polgárháborúról szóló történeteket.


Gattaca

Gattaca, Amerikai sci-fi-thriller, 102 perc, 1997
Sony Movie Channel, augusztus 25. 16:55

Ez a film tipikusan nem ebéd előtti mozi, szép színeivel és hangulatával szerintem egyenesen egy sötét, esteli lakásba tervezték. Nem mondom, hogy vidám, hangulatos kis alkotás, de elgondolkodtató, az egyszer biztos!


Vas

Torque, Amerikai akciófilm, 76 perc, 2004
Mozi+, augusztus 25. 16:55

A film egyszerűen tömör címe magával ragadott, bár szerintem korai volt. Cary Ford hazatér thaiföldi kényszernyaralásáról, de mindjárt bajba is kerül.


Örömapa 2.

Father of the Bride 2., amerikai vígjáték, 96 perc, 1995
Paramount Channel, augusztus 25. 17:30

Kedvenc örömapánk, George Banks sikeresen átvészelte lánya esküvőjét. Épphogy csak összesöpörték a konfettit, kitessékelték az utolsó vendégeket is és elfogyott a maradék esküvői torta máris új, George által nagyon nem várt fordulatok következnek.


A hálózat csapdájában

The Net, amerikai akciófilm, 114 perc, 1995
aMC, augusztus 25. 17:40

Talán nem a thrillerek királya, ám tény, hogy piszkosul addiktív alkotás. Legalábbis ezen sorok írója annak dacára is képes végignézni, hogy szinte betéve tudja a dialógusokat, ugyanakkor általában néminemű fenntartásokkal is viseltetik Sandra Bullock munkásságával kapcsolatban.


Harry Potter és a titkok kamrája

Harry Potter and the Chamber of Secrets, Amerikai kalandfilm, 2002
VIASAT3, augusztus 25. 17:45

Nos, a Harry Potter-őrületet vagy maga is átéli az ember, vagy értetlenül áll a jelenség előtt. Én az előbbiek kategóriájába tartozom, mivel még a filmek és a mindent elárasztó csokibékák, kártyák, tolltartók, hátizsákok stb. előtt volt szerencsém elolvasni az első három kötetet.


Oltári nő

Oltári nő, amerikai romantikus vígjáték, 116 perc, 1999
AXN, augusztus 25. 18:40

A Micsoda nő anno kétségtelenül meghódította a világot, csupán egyetlen gond adódott vele: a történet befejezése ellehetetlenítette, hogy az alkotók még egy bőrt lehúzhassanak róla. A rendező tehát úgy döntött, ezúttal más környezetben hozza össze Julia Robertset és Richard Gere-t.


Street Fighter – Harc a végsőkig

Street Fighter, amerikai-japán akciófilm, 102 perc, 1994
Sony Movie Channel, augusztus 25. 19:00

Meggyőződésem, hogy a harminc felé közeledő hímnemű populáció tagjai közül csak a mackósajtot és hittankönyvet reggeliző egyedekkel nem fordult elő anno, hogy a nagymuter által marokba gyűrt ezrest valami ódon videójátékon verték el.


Kettős kockázat

Double Jeopardy, Amerikai akció-thriller, 101 perc, 1999
Paramount Channel, augusztus 25. 19:50

Mivel Freddy már másodszor is vérciki volt, bigott alkoholistákat meg nem szívesen ajánlok, (pláne, ha kékcsíkosra van színezve az arcuk!) maradt ez az amúgy elég nézhető kis akció valami, jó, legyen thriller!


G. I. Jane

G.I. Jane, Amerikai akciófilm, 120 perc, 1997
RTL+, augusztus 25. 20:25

Reméltem, hogy erről a filmről soha sem kell írnom, mert nem jön többé szembe velem. Mert azt is tudtam, hogy ha jön, írnom kell róla. Hát. Azt elmondom, hogy számomra ennél szégyenteljesebb film korántsem létezhet az Univerzumban, amit ezért most direkt nagybetűvel írtam.


És megint dühbe jövünk

És megint dühbe jövünk, olasz vígjáték, 109 perc, 1978
Film+, augusztus 25. 20:40

A Spencer-Hill duó munkássága nélkül valószínűleg megtízszereződne a pánikrohamokkal kezelt tévés programigazgatók száma. Mert bár meglehet, hogy a műsoridő költséghatékony kitöltésére a kankókerettyési nagytemplom harangjáról készített portréfilm is maximálisan alkalmas, ennek nézettsége a baba-mama tornáét sem súrolná.


Üvegtigris 2.

Magyar filmvígjáték, 107 perc, 2006
SuperTV2, augusztus 25. 21:00

Egyetlen sikerfilm sem kerülheti el a végzetét, miszerint – jól bevált marketingérdekeket támogatandó – folytatása kell, hogy szülessen. Jobb esetben csak egy utánfutó résszel gyarapodik a főmű, kritikus állapotokban egész sorozattá duzzadhat az alapsztori...


Ház a tónál

The Lake House, amerikai romantikus filmdráma, 105 perc, 2006
RTL II, augusztus 25. 21:00

A szerelem falakat dönt le, mérföldeket hidal át, és most már kijelenthetjük, hogy időt is ugrik, hiszen Alejandro Agresti argentin filmrendező ügyesen másolta le a dél-koreai original változatot (Hyun-seung Lee: Il Mare), és rengeteg logikai bakugrás árán bebizonyította, hogy a szerelem a tér-idő kontinuumba is simán bekavar.


Cool túra

Road Trip, Amerikai filmvígjáték, 90 perc, 2000
Film+, augusztus 25. 23:00

Tom Greent (Charlie Angyalai) az Eszement Freddyben már láthattuk, amint egy hatalmas lópéniszt markolászott. Ezúttal nem megy ilyen messzire, de azért egy egeret lenyel.


Megint 48 óra

Another 48 Hours, Amerikai akció-vígjáték, 91 perc, 1990
TV2, augusztus 25. 23:50

Azt hiszem, az előző két napról már írtam. Ha rövid akarnék lenni, azt mondanám, most megint hasonló pár óra következik, és nem járnék messze az igazságtól.


A Sárkány útja

The Way of the Dragon - Meng long guojiang, Hongkongi akciófilm, 94 perc, 1972
Film Cafe, augusztus 25. 01:00

Ebből a filmből kiderül, hogy nem minden kínai egy „brúklí”, én mégis mindig megnézem az ökleit a sorban előttem mélázó ferdeszeműnek, mielőtt hátrazavarom a sor végére nézelődni. A palacsinta várva is finom.


South Park: Nagyobb, hosszabb és vágatlan

Amerikai animációs film, 1999
Sony Movie Channel, augusztus 25. 01:55

A South Park itt azért nagyobb és hosszabb, mert egész estés játékfilm, és azért vágatlan, mert semmilyen disznóság nincs kivágva belőle.


Mobil

Cellular, amerikai thriller, 90 perc, 2004
VIASAT3, augusztus 25. 02:05

A Mobil nem egy feltűnő, szenzációs alkotás, csak egy feszes, jól összerakott darab, de mint ilyen, példaértékű, mivel rendkívül egyszerű alaphelyzetből, nagyon kevés mozgástérrel tud dolgozni.


Aki bújt, aki nem 2.- A második este

Jeepers Creepers 2, Amerikai horrorfilm, 99 perc, 2003
Film Cafe, augusztus 25. 02:45

Egy ördögi külsejű, bőrszárnyas, emberevő szörny 23 évente 23 napra feléled, és zabálni akar. Először egy kisfiút ragad el, majd felfal egy kosárlabda csapatot edzőstül, pom- pom lányostul, buszvezetőstül. Ugye jól hangzik?