TV műsor ajánlat


A Poszeidon katasztrófa

The Poseidon Adventure, amerikai katasztrófafilm, 174 perc, 2005
Galaxy4, június 16. 07:35

A közel-keleti terroristák rádöbbennek, hogy hajót robbantgatni sokkal inkább kifizetődő, mint jumbo jetet, úszni ugyanis tudnak, a repülés terén azonban még kihívásokkal küzdenek. Végre is hajtják első hasonló akciójukat egy óceánjárón...


Tenenbaum, a háziátok

The Royal Tenenbaums, amerikai vígjáték, 2001, 110 perc
HBO 3, június 16. 07:40

Szinte látom magam előtt, ahogy a Tenenbaum stáblistáját nézve többen lemondóan legyintenek: már megint egy benstilleres, owenwilsonos vígjátéknak csúfolt valami. A legyintgetőknek kivételesen nincs igaza.


Star Trek 2. – Khan haragja

Star Trek: The Wrath of Khan, amerikai sci-fi, 113 perc, 1982
Paramount Channel, június 16. 08:55

Ez az epizód még, kérem, azokból az időkből származik, amikor Mr. Spock volt az Enterprise űrhajó legextrémebb karaktere asztali ceruzahegyezőbe szorult füleivel. Hol volt ekkor még példának okáért a Grand Canyon-homlokú Worf?


Fúrófej Taylor

Drillbit Taylor, amerikai vígjáték, 102 perc, 2008
Film+, június 16. 08:55

A tinivígjátékoknak igenis van létjogosultsága. Az, hogy ezt az állítást képtelenek vagyunk épkézláb érvekkel alátámasztani, bizonyára a fülledt melegnek köszönhető. Ha más nem, a „virágozzék minden virág” elv jelen esetben is megállja a helyét.


Szörny Rt.

Monsters, Inc, amerikai animációs film, 2001, 82 perc
HBO, június 16. 09:30

1995. november 22-én mutatták be az Egyesült Államokban az első számítógép által alkotott, a Pixar Animation Studios égisze alatt készült egész estés filmet, a Toy Story- Játékháborút. A film csak az Államokban több mint 190 millió dollárt hozott a gyártóknak, így egyértelmű volt, hogy van jövője a számítógép-animációs filmeknek. És nem is volt megállás.


Csupasz pisztoly 33 1/3 - Az utolsó merénylet

Naked Gun 33 1/3: The Final Insult, Amerikai akcióvígjáték, 1994, 79 perc
Mozi+, június 16. 10:10

Megérkezett a D mittudomén hányas számú, svéd, vibrátor szopó atutomata, amit megrendelt - hangzik el a meztelen fegyver előző részében. Azért idézek az előző részből, mert a 33 1/3-ból nem emlékszem egyetlen poénra sem.


Trükkös fiúk

Matchstick Men, amerikai vígjáték, 2003
VIASAT6, június 16. 10:40

Ki hinné, de Nicolas Cage régen jó színésznek számított, és talán ez az egyik utolsó jó szerepvállalása. Igaz, a Trükkös fiúk nem filmtörténeti jelentőségű alkotás, de könnyed és szórakoztató darab, ami nem csoda, hiszen Ridley Scott a rendezője...


A sziget

The Island, amerikai akciófilm, 2005, 130 perc
HBO, június 16. 11:05

Michael Bay párszor már bizonyította, hogy remekül megy neki az akciófilm rendezés. Az Armageddon, A szikla és a Pearl Harbor rendezője ezúttal egy, az előbbieknél is látványosabb akció-orgiával szolgál, ráadásul a gyönyörű Scarlett Johansson a női főszereplő.


Zorro álarca

The Mask of Zorro, Amerikai kalandfilm, 125 perc, 1998
Sony Movie Channel, június 16. 12:40

Don Diego de la Vega, a titokzatos Zorro álarca mögé rejtőzve sikerrel vívta egyszemélyes harcát a vaskezű kormányzó, Don Rafael Montero és a spanyol uralom ellen, ezt már a Disney-sorozatból is tudjuk, szerintem az volt a legjobb!


Howard, a kacsa

Howard the Duck, amerikai vígjáték, 106 perc, 1986
TV2, június 16. 13:00

Ami azt illeti, a gyerekfilmekért húsz éve sem tudtam lelkesedni, legalábbis előbb fojtottam volna meg magam úttörő sípom zsinórjával, mint hogy végignézzek egy Drágám, a kölykök összementek-jellegű Disney produkciót.


Ace Ventura - Állati nyomozó

Ace Ventura: Pet Detective, amerikai vígjáték, 86 perc, 1994
Paramount Channel, június 16. 13:15

Remélhetőleg majdnem mindenkiben lakozik egy famintás garbós filmkritikus, aki az esetek túlnyomó többségében elvárja, hogy a moziban (a tévét szándékosan nem említem) viszonylag intellektuális dolgokkal szórakoztassák őt.


Bean - az igazi katasztrófafilm

angol-amerikai vígjáték, 90 perc, 1997
VIASAT3, június 16. 14:10

Meglehet, hogy humorérzékem alapos karbantartást igényelne, de személy szerint Rowan Atkinsont világéletemben vicces figurának tartottam, legyen szó Fekete Viperáról, Fowler felügyelőről, vagy éppen elsőszámú karakteréről, Mr. Beanről. Ugyanakkor az ellentábort is meg tudom érteni. (Kivéve persze, ha mindeközben a Jóbarátokat akár minimális szinten is humorosnak tartják.)


Rendőrakadémia

Police Academy, amerikai vígjáték, 1984, 92 perc
Film+, június 16. 14:45

Amikor megláttam a tévéújságban, hogy újra adják a Rendőrakadémia első részét, egy kicsit úgy éreztem magam mint Proust, amikor a teával kevert madeleine morzsái az ínyéhez értek. Felidéződtek bennem kamaszkorom nagy, "közösségi" videózásai, amelyeknek - a Rambo mellett - egyik fénypontja a Rendőrakadémia volt.


Ace Ventura 2. - Hív a természet

Ace Ventura: When Nature Calls, amerikai vígjáték, 1995, 105 perc
Comedy Central, június 15. 01:30

Dante Fenolio szalamandra-szakértő rájött, hogy az egyik vak, barlangi szalamandrafaj kizárólag denevérürülékkel táplálkozik. A kutató szerint, ha sikerülne fertőtleníteni a denevérguanót, azzal nagyon jó emberi táplálékforrásra tehetnénk szert, hiszen több proteint és egyéb tápanyagot tartalmaz, mint a Big Mac.


Haláli fegyver

Loaded Weapon I, Amerikai akció-vígjáték, 79 perc, 1993
Sony Movie Channel, június 16. 15:20

Régiben, amikor többször is láttam ezt a filmet, a viccesség fellegvárának számított a Csupasz pisztollyal együtt. Még én is humorosnak tartottam, pedig egészséges kritikai szellemem már akkor is fejlődőben volt.


Mission: Impossible

Amerikai akciófilm, 1996
Mozi+, június 16. 15:50

Mire képes egy jó filmzene! Bár a Mission: Impossible zenéjét még 1966-ban írták az eredeti tévésorozathoz, tulajdonképpen önmagában eladta a Brian De Palma rendezésében és Tom Cruise főszereplésével készült filmet. Olyannyira, hogy az MI volt az első alkotás, amely Amerikában átlépte a mágikus 3000-es határt, vagyis több mint 3000 moziban vetítették egyszerre!


Social Network – A közösségi háló

The Social Network, amerikai filmdráma, 90 perc, 2010
VIASAT3, június 16. 16:00

Mark Zuckerberg nem az a fajta fiatal, akiért bikinis pomponlányok fojtják iszapba egymást. Ellenben nagyon ért a számítógépekhez. Egy napon előáll a nagy ötlettel: mi lenne, ha létrehozna egy olyan közösségi portált, melyen az emberek napi kapcsolatban lehetnének egymással.


A végtelen történet 2.

Neverending Story 2., Amerikai fantasztikus kalandfilm
Film4, június 16. 16:20

A Michael Ende világhírű meseregényéből készült film főhőse, Bastian életében nem sok az örömteli esemény, amióta elveszítette édesanyját.


A vasmacska kölykei

Overboard, Amerikai vígjáték, 107 perc, 1987
Prime, június 16. 16:30

Eléggé kedvelem a Russel gyereket, de nem ezért a filmjéért szeretem, pedig istenuccse, nem áll neki rosszul. A Goldie meg pont olyan, amilyen mindig szokott, az sem csekélység.


Álom.net

magyar vígjáték, 96 perc, 2009
RTL II, június 16. 16:40

Ugye, mindenki emlékszik az A-ha Take On Me című klipjére? Tetszenek tudni, melyben Morten Harket énekes kétségbeesetten próbál kitörni a nyomasztó képregénykockák közül. Nos, az alábbi film jóvoltából hasonló érzés kerített hatalmába.


Az elnök különgépe

Air Force One, Amerikai akciófilm, 1997
Paramount Channel, június 16. 17:00

Mi történne, ha Bruce Willis egy repülőgépen kerülne patthelyzetbe a szokásos terroristákkal valamelyik Add drágán az életed filmjében, és a gépen még ott lenne az Egyesült Államok soros elnöke is?


Kémek, mint mi

Spies Like Us, amerikai akció-vígjáték, 102 perc, 1985
Sony Movie Channel, június 16. 17:00

Amennyiben akár a sznobizmus apró csírája is ott burjánzik bennünk, borítékolható, hogy ignorálni fogunk egy Chavy Chase-Dan Akroyd produkciót. Mint ahogy ugyanezt tennénk egy Steve Martin-Goldie Hawn filmmel is.


Ballistic: Robbanásig feltöltve

Ballistic: Ecks vs. Sever, Amerikai-német akciófilm, 87 perc, 2002
Film Mánia, június 16. 17:20

Hű, ez marha jó lesz, főleg a német része! Nagyon aktuális témát dolgoz fel esti filmünk, kalandos formában, remek színészi alakításokkal. Lesz benne karatéka-lady, és szép akció-fiú.


Koktél

Coctail, amerikai vígjáték, 1988, 100 perc
aMC, június 16. 17:55

Az úgy van, hogy a Bryan-t szeretem, viszont a Cruise-t azt utálom, de még a szcientológia előttről, mert olyan szar volt a Top Gun-ban. Az az első filmje tán. Ebben viszont mindkettőt utálom, mert alapvetően nyálas dolog koktélokat dobálni a levegőbe.


S.W.A.T. - Különleges kommandó

S.W.A.T., Amerikai akció-thriller, 112 perc, 2003
VIASAT3, június 16. 18:30

Megmondom őszintén, én csak a játékot ismerem, ahol rendőr-kommandós vagyok, és feladataim szerint a bűnözőket kell rács mögé juttatnom kiváló csapatommal. Sajnos nem sokat játszottam vele, mert a bilincselés helyett előszeretettel lövöm le a kegyetlen rossz fiúkat, és azt nem illik.


Nyomás utána!

Nyomás utána!, olasz-amerikai vígjáték, 104 perc, 1983
Film+, június 16. 18:45

Ugyan, milyen adalékkal lehetne szolgálni egy olyan 1983-as Bud Spencer – Terence Hill filmhez, melyet többször adtak le a magyar televíziózás története során, mint a Hosszú fekete haj c. slágert a babosdöbrétei zugpálinkafőző versenyen?


Segítség, elraboltam magam!

Excess Baggage, amerikai vígjáték, 96 perc, 1997
Sony Movie Channel, június 16. 19:00

Emlékeim szerint ebbe belekezdtem anno, ám Ábel Anita szinkronhangja a távirányító használatára ösztönzött. Belehaltam volna ugyanis, ha Alicia Silverstone egy óvatlan pillanatban a tyúkanyó és a nagyfehér kifejezésekkel kezd dobálózni.


Magyar rekviem

Magyar filmdráma, 99 perc, 1991
M5, június 16. 21:00

A rendszerváltás után sokakban merült fel az igény, hogy hitet tegyenek a forradalom igazsága mellett, jóllehet a 30 éves történelmi csúszás némileg polemizálja a patetikus kegyeletadás helyénvalóságát és hitelességét, de természetesen a politikai gesztusérték és respektus vitathatatlan.


True Lies - Két tűz között

True Lies, Amerikai akció-vígjáték, 135 perc, 1994
Prime, június 16. 21:00

Harry Taskert csak az különbözteti meg a tisztes munkásemberektől, hogy nem spájzol be Sárkány sörből, bármennyire akciós is a sarki kisboltban.


Mátrix - Forradalmak

The Matrix Revolutions, amerikai akciófilm, 2003, 115 perc
VIASAT3, június 16. 21:00

A Merovingi és a Gép Király Óz, a nagy varázslónak képzeli magát. Neo-Krisztust gépre feszítik, és megváltja az emberiséget. Trinity meghal, Neo elfoglalja helyét az Atya jobbján, Zion megmenekül, és az Orákulum újra gyönyörködhet a New York-i napfelkeltében.


Casino Royale

Casino Royale, Amerikai akciófilm, 2006
Mozi+, június 16. 21:00

A James Bond-széria ezzel a filmmel egyrészt visszatért a gyökerekhez, ugyanakkor tökéletesen meg is újult.


Robin Hood, a tolvajok fejedelme

Robin Hood, Prince of Thieves, Amerikai kalandfilm, 1991
SuperTV2, június 16. 21:00

Bár számos kutató tette fel rá életét, hogy utánajárjon a legendának, még ma sem tudni, hogy valóban létezett-e Robin Hood, és ha tényleg élt, akkor mikor és hol tevékenykedett, de jó esély van rá, hogy Nottinghamban biztos nem, ahogy arra is, hogy nem volt nemesember, és egészen biztosan nem járt a Szentföldön keresztes lovagként.


Apádra ütök

Meet the Parents, Amerikai filmvígjáték, 2000, 108 perc
TV2, június 16. 21:35

Gaylord Greg Focker (Ben Stiller) - akinek a nevét inkább nem fordítom le - elégedett az életével. Ápolóként dolgozik, és éppen nősülni készül. Az ex-CIA-s leendő após (Robert De Niro) azonban nem adja könnyen kedvenc lányát.


Arachnophobia - Pókiszony

Arachnophobia, Amerikai thriller, 1990, 103 perc
VIASAT6, június 16. 23:00

A pókoktól való rettegés egészen szélsőséges formákat is ölthet. Egy igazi araknofób még a Vízipók-csodapóktól is retteg, és ez nem vicc, pedig a 35 000 pókfajtából mindössze kb. 100 veszélyes az emberre. A Kongó rendezője erre a fóbiára építve ezúttal mutáns gorillák helyett mutáns pókokkal riogat minket.


Mátrix - Újratöltve

The Matrix Reloaded, 2003, 122 perc
VIASAT3, június 16. 23:30

1999-ben a Mátrix mindent elsöpörve robbant be a köztudatba és aratta le - teljesen jogosan - a babérokat, ám négy évvel későbbi folytatása már valahogy nem nagyon tudta megtartani az első rész lehengerlő misztikumát.


Mimic - A júdás faj

Mimic, Amerikai sci-fi horror, 101 perc, 1997
Paramount Channel, június 17.

Na, ez nem lett a kedvenc filmem. Először azt hittem, pusztán részeg voltam, mikor megnéztem, de most már látom, hogy agyam valószínűleg ezt a módszert találta a legalkalmasabbnak arra, hogy a mondanivaló ne telepedjen meg agyam tapadékonyabbik felén, ugyanis rihellem a csótányokat, hála a miskolci panelrengetegnek.


Életfogytig

Life, amerikai vígjáték, 104 perc, 1999
TV2, június 17.

A gettólakó vicces feka karakterét ugyebár senkinek nem kell bemutatni. Ő az, akinek akkor is tréfálkozni támad kedve, ha borítékolható, hogy fél percen belül egy gigászi meteor csapódik Brooklyn kellős közepébe, és letarol mindent.


A szajré

The Score, Amerikai-német krimi, 124 perc, 2000
Mozi+, június 16. 00:15

Frnak Oz színészként jó nevű produkciókban szerepelt, rendezései inkább a másod, harmad vonalba sorolhatók. Eme alkotása azért érdekes, mert három nagy színészt hozott össze a csapatba, hogy egy közhelyet idézzek, „színészpápát, színészkirályt, színészherceget”, szebben magam sem mondtam volna soha! (mondjuk eszembe sem jutott volna „ilyen”!)


Stephen King: Halálsoron

The Green Mile, Amerikai fantasy-thriller, 181 perc, 1999
SuperTV2, június 16. 00:15

Király István regényeit szeretik félelmetesnek beállítani, és amiben Nicholson játszik meg a Cujó kutya, vagy Carrie lány, na, azok tényleg ijedelmesek. (Se, de mindegy...)


Ördögűzés Emily Rose üdvéért

The Exorcism of Emily Rose, 2005 Színes, feliratos amerikai horrorfilm, 119 perc
Paramount Channel, június 16. 02:10

Mint az William Friedkin Ördögűző című klasszikusából világosan kiderül, a Biblia Berényi Miklósa végtelenül engedetlen és konok jószág.


Az ártatlanság kora

The Age Of Innocence, amerikai filmdráma, 133 perc, 1993
HBO 3, június 16. 03:45

A XIX. század végi New York felsőbb régióinak társadalmi élete – már akkor is – csak úgy tocsogott a sznobizmus és képmutatás ingoványában. Scorsese hosszúra nyújtott kösztümös-epikus mozija némiképp rendezőidegen, de kétségtelen telitalálat.