TV műsor ajánlat


Jackie Chan: Új csapás

Shanghai Noon, Amerikai akcióvígjáték, 2000
Film+, augusztus 20. 16:30

Nem muszáj komolyan venni Jackie Chant, ahogy nyilván ő maga sem veszi túl komolyan önmagát, de ez az ember a filmipar legkeményebben mozgó szakmunkása.


Muriel esküvője

Muriel`s Wedding, Francia-ausztrál romantikus vígjáték, 101 perc, 1994
Film Cafe, augusztus 20. 16:35

Az utóbbi évek egyik legismertebb ausztrál filmje Murielről, a bátortalan, gátlásos és csúnyácska lányról szól, aki egy álmos, vidéki kisvárosban él.


Harry Potter és a titkok kamrája

Harry Potter and the Chamber of Secrets, Amerikai kalandfilm, 2002
VIASAT3, augusztus 20. 17:45

Nos, a Harry Potter-őrületet vagy maga is átéli az ember, vagy értetlenül áll a jelenség előtt. Én az előbbiek kategóriájába tartozom, mivel még a filmek és a mindent elárasztó csokibékák, kártyák, tolltartók, hátizsákok stb. előtt volt szerencsém elolvasni az első három kötetet.


Csokoládé

Chocolat, angol-amerikai romantikus vígjáték, 121 perc, 2000
Paramount Channel, augusztus 20. 18:25

A francia kisvárosban jó ideje megállt az idő, a lakók épp hogy füstadót nem fizetnek. A középkori habitus értékrendjükben is megmutatkozik, mely nagyban köszönhető a helyi „inkvizitornak”. Reynaud grófja ugyanis erőszeretettel buzdítja a helyi papot a pokol kínjait taglaló prédikációk megírására.


Szuperhekusok

Szuperhekusok, amerikai-panamai vígjáték, 95 perc, 1985
Film+, augusztus 20. 18:45

Amennyiben a kedves olvasó ismeretségi körében létezik olyan négy év feletti illető, aki nem látta minimum háromszor a Bud Spencer-Terence Hill életmű összes darabját, abban az esetben mérget vehet rá, hogy az illető Scully és Mulder ügynökök hatáskörét gazdagítja.


Némó nyomában

Finding Nemo, Amerikai animációs film, 89 perc, 2003
RTL Klub, augusztus 20. 19:00

Ajánlhatnék mára ünnepi Belmondót (szegény szélütötte!), vagy vicces mózeskosarat is (vicces Magnummal), de mikor megláttam Némót, mellette döntöttem. Nem régen láttam ugyanis e vidám kis halacska megható, ám tanulságokban gazdag történetét, de most megint megörültem neki.


Pearl Harbor – Égi háború

Amerikai történelmi dráma, 2001
aMC, augusztus 20. 19:00

Bár Michael Bay filmje aligha tartozik a legnagyobb háborús eposzok közé, és nem Bay az első, aki feldolgozta a Csendes-óceáni japán támadást – lásd a legendás Tora! Tora! Tora! – mégis, a szerelmesfilmbe oltott repülősregény minden perce élvezetes, köszönhetően a gondosan ápolt hajó rendező jellegzetes pirotechnikai mutatványainak és a teljes korhűségnek köszönhetően.


Men in Black - Sötét zsaruk 2.

Men in Black II, színes, amerikai akciófilm, 2002
AXN, augusztus 20. 19:20

1997-ben a moziközönségnek rá kellett jönnie, hogy mindennapi világunkban az egyik legjobban hasznosítható filmes tárgy bizony nem más lenne, mint a memóriatörlő kézistroboszkóp. Most komolyan, van olyan, aki egyszer sem tudná hasznát venni? Na, ugye?


Különvélemény

Minority Report, Amerikai sci-fi, 2002
Cinemax 2, augusztus 20. 20:30

Tagadhatatlan, hogy ma Steven Spielberg Hollywood, és talán az egész filmszakma legnagyobb mesemondója.


Az angol beteg

Angol-amerikai film, 1996
Paramount Channel, augusztus 20. 21:00

Furcsa kis film ez, ahol a beteg nem is beteg, hanem égési sérült, és persze nem angol, hanem magyar, gróf Almásy László.


Ocean’s Eleven - Tripla vagy semmi

Ocean's Eleven, Amerikai-ausztrál akcióvígjáték, 2001
Sony Movie Channel, augusztus 20. 21:00

Mit várunk el egy jó hollywoodi filmtől? A jó és a rossz harcát, nagy sztárokat, izgalmat és sok fordulatot, és Steven Soderbergh elegáns krimije mindezt hozza is, úgy, hogy a rendező nem köríti az egészet felesleges pátosszal és nem állítja hőseiről azt, hogy szentek és szuperhősök egyben.


Gravitáció

Gravity, amerikai sci-fi, 90 perc, 2013
VIASAT3, augusztus 20. 21:00

Matt Kowalsky olyannyira tapasztalt asztronauta, hogy flepnis pohár nélkül is lazán tudna kávézni a Holdon. Ezzel szemben Dr. Ryan Stone első űrbéli kiküldetésére készül Kowalsky társaságában. Éppen rutin jellegű szerelési munkát végeznek...


Viasztestek (2005)

House of Wax, amerikai horrorfilm, 2005, 108 perc
SuperTV2, augusztus 20. 23:25

A boldog gyermektulajdonosok egy része nem gondolkozik névadáskor, és ebből olyan nevek születnek, mint Végh Béla vagy Fekete Mercédesz. Az öreg Hilton se lehetett teljesen magánál, amikor lányának a Paris nevet adta. Mondjuk az igaz, hogy Párizsi Hiltonon nem a neve miatt nevetünk, hanem a színészi teljesítményét látva.


Felpörögve

Crank, Amerikai-angol akciófilm, 2006
Mozi+, augusztus 20. 23:25

Vajon miért választanak a filmbéli gonoszok mindig olyan rafinált halálnemeket, amelyek ezer lehetőséget és rengeteg időt adnak a főhősnek a menekülésre - de ki drukkol a gazfickóknak?


Holt Költők Társasága

Dead Poets Society, amerikai filmdráma, 130 perc, 1989
RTL Klub, augusztus 20. 23:40

Ez az a film, amit minden diáknak és tanárnak kötelezővé tennék. Megunhatatlan és örökérvényű történet, melynek szereplői egy fiúgimnázium 17 éves diákjai, akik előtt még ott az egész élet, de mindezzel csak akkor szembesülnek, mikor új irodalomtanáruk rávezeti őket arra, hogy éljenek a pillanatnak és fedezzék fel saját belső értékeiket.


Sok hűhó semmiért

Much Ado About Nothing, színes magyarul beszélő angol-amerikai romantikus film, 111 perc, 1993
TV2, augusztus 20. 23:45

A klasszikus Shakespeare-drámából készült filmben az ekkor még az életben is egy párt alkotó Emma Thompson és Kenneth Branagh frenetikus alakítását láthatjuk a csipkelődő-évődő szerelmesek szerepében.


Balhé Bronxban

Balhé Bronxban, hongkongi-kanadai akció-vígjáték, 104 perc, 1995
Mozi+, augusztus 20. 01:20

Be kell vallanom, a legkevésbé sem rajongok Jackie Chanért. Van Damme, Sho Kosugi és az összes mestere/családja/tengerimalaca haláláért bosszúhadjáratba kezdő VHS-harcos évekig plántálta belénk, hogy a harcművészet olyan dolog, melyet csak összeráncolt szemöldökkel, életre-halálra ildomos űzni. Erre jön ez a hiperaktív bazári bohóc, és mindent lerombol.


A gyűjtő

Kiss the Girls, amerikai krimi, 1997, 111 perc
SuperTV2, augusztus 20. 01:55

Kenneth Clark amerikai dj-nek 2000 pár cipője van, Kiszel Tündének pedig több száz bugyija, és sokan gyűjtenek bélyeget, szalvétát, kártyanaptárat is. Van olyan ismerősöm, akinek a konyhaszekrényében, sőt a vécéjében is könyvek vannak, és most tervezi, hogy lakást vesz hőn szeretett gyűjteményének.


Menekülő ember

The Running Man, Amerikai akciófilm, 96 perc, 1987
TV2, augusztus 20. 02:15

Eddig nem is tűnt fel, de Stefán Király írta az alapötletet, és azon kevesek közé tartozom, akik látták a korábbi változatát is, ami azt hiszem angol, bár egy rövid pillanatra a francia náció is felrémlik. Nem mondanám, hogy Svarcenberger rossz filmet tett le az asztalra, de nem különbet, mint jóval korábbi társa.


Horrorra akadva 2.

Scary Movie 2, Amerikai vígjáték, 2001, 78 perc
HBO, augusztus 20. 02:25

Wayansék ezúttal is számos filmet - Az ördögűző, Hannibal, Charlie angyalai, Poltergeist I-II., Árnyék nélkül, Tigris és sárkány, Titanic, Szellemirtók, Óz, a nagy varázsló, Rocky, Casper, Mission: Impossible II., Hé haver, hol a kocsim?, Ragyogás, Számkivetett, Twister, Harry Potter stb. - parodizáltak, és a mennyiség ismét a minőség rovására ment.


Édeshármas

Threesome, Amerikai vígjáték, 1994
Film Cafe, augusztus 20. 03:20

„A szex olyan, mint a pizza: akármilyen rossz is, lenyomom!” - talán ez a mondat tükrözi leginkább a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb és legmerészebb vígjátékának szellemiségét, és itt nem az igénytelenségre, hanem a humorra és a vállalkozó szellemre gondolunk.


Horrorra akadva 3.

Scary Movie 3., Amerikai horrorvígjáték 80 perc, 2001
HBO, augusztus 20. 03:55

Leváltották a Horrorra akadva stábját, így a harmadik rész a Wayans fivérek nélkül, David Zucker rendezésében készült el. Zuckernek óriási tapasztalata van a vígjátékok terén.