TV műsor ajánlat


Reszkessetek, betörők! 4.

Home Alone 4, amerikai családi vígjáték, 89 perc, 2002
Mozi+, május 26. 05:35

Érzelmesebb pillanataikban talán még az übersznob filmrajongók sem titkolják, hogy valahol a lelkük mélyén igenis kedvelték a Reszkessetek, betörők! első két részét. A harmadik epizód nagyfejű gnómja azonban már sokunkból ellenérzéseket váltott ki, ezúttal pedig egyenesen azért imádkozunk, hogy a betörők lehetőleg vajazókéssel miskárolják ki a kis Kevint.


Elvitte a víz

Amerikai–angol animációs vígjáték, 2006
Paramount Channel, május 26. 06:00

Lassan be kell látnunk, hogy ha izgalmat és kreativitást keresünk, akkor az akciófilmek helyett az animáció világában kell keresgélnünk.


Cowboyok és űrlények

Cowboys and Aliens, amerikai kalandfilm, 118 perc, 2011
Mozi+, május 26. 07:20

A filmes sablonkarakterek bizonyos csoportjainak találkozása általában jogos aggodalommal tölt el minket. Példának okáért ilyenek a vámpírok és a vietkong katonák, a nindzsák és a bírósági esküdtek, valamint a zombik és a betlehemi szent család.


A Bounty

The Bounty, amerikai-angol filmdráma, 130 perc, 1984
Film Cafe, május 26. 08:05

1789 áprilisában lázadás tört ki a brit királyi haditengerészet Bounty nevezetű hajóján, mivel a tisztek egy árva „légy szívest” sem tudtak kinyögni, miközben beosztottaikat ugráltatták. A zendülés vezetője Fletcher Christian hadnagy volt…


Horton

Horton Hears a Who!, amerikai animációs film, 88 perc, 2008
Paramount Channel, május 26. 08:50

Vajon ki lakik egy pöszmöszben? Hát, aki elég kicsi hozzá, hogy odaférjen, és nem zavarja a változékony klíma meg a szeszélyes szöszmozgások. De Horton óta egészen pontosan tudjuk, hogy "kik" laknak a kóbor pihéken...


Haláli fegyver

Loaded Weapon I, Amerikai akció-vígjáték, 79 perc, 1993
VIASAT6, május 26. 11:10

Régiben, amikor többször is láttam ezt a filmet, a viccesség fellegvárának számított a Csupasz pisztollyal együtt. Még én is humorosnak tartottam, pedig egészséges kritikai szellemem már akkor is fejlődőben volt.


Kenguru Jack

Kangaroo Jack, Amerikai akcióvígjáték, 81 perc, 2003
Film+, május 26. 11:50

Pedig - sok-sok évvel ezelőtt - biztos voltam a címe alapján, hogy ausztrál jópofasággal lesz dolgom, erre tessék! Amerikai ez is, mint a sok ausztrál.


Kardhal

Swordfish, Amerikai akciófilm, 2001
aMC, május 26. 12:20

Vannak filmek, amelyek esetében a nézőnek sajnos többé-kevésbé el kell tekintenie magától a sztoritól, legalábbis ami a nagy összefüggések kiértékelését illeti.


Philadelphia - Az érinthetetlen

Philadelphia, amerikai filmdráma, 125 perc, 1993
Cinemax 2, május 26. 12:35

Família KFT, Torpedó és társai ide vagy oda, újfent elemi erővel tört rám a kilencvenes évek nosztalgiája. Tudniillik, az ominózus film bemutatóját még az aranykorát élő MTV-n volt szerencsém megtekinteni Ray Cokes prezentálásában.


A cég

The Firm, Amerikai thriller, 138 perc, 1993
Cinemax, május 26. 12:40

Mitch McDeere (Tom Cruise) kiváló eredménnyel végez a Harward jogi karán, de mégsem a Wall Streeten helyezkedik el, hanem egy kis memphisi cégnél, ahol mégis ingerlően jók a viszonyok. A Bendini Lambert and Locke ügyvédi iroda adóügyekre és gazdag ügyfelekre specializálódott, és más cégekkel ellentétben itt nincs fluktuáció, hosszú évek óta senki sem hagyta el a céget.


Trója

Troy, amerikai történelmi kalandfilm, 156 perc, 2004
HBO, május 26. 13:15

Nos, nem volt merszem még megnézni ezt a filmet, most meg alkalmam nem lesz rá, mégis előszeretettel ajánlom kedves olvasóimnak. Hollywoodnak már volt egy ilyen korszak-mániája, akkor sikeres, mega-költségvetésű szuperprodukciókat (Spartacus, Ben Hur) produkált az álomgyár.


Pókember

Spiderman, Amerikai akciófilm, 2002, 111 perc
Sony Movie Channel, május 26. 13:15

Spiderman 1962 augusztusában kezdte pályafutását az Amazing Fantasy lapjain, és hamarosan a Marvel Comics legismertebb és üzleti szempontból legsikeresebb szuperhőse lett, de az első komoly live action Pókember-filmre mégis 40 évet kellett várni.


Drágám, add az életed

Drágám, add az életed, amerikai vígjáték, 81 perc, 1996
Film+, május 26. 13:30

A Csupasz pisztoly trilógia megtekintése után valószínűleg még Kurt Cobain tizenéves látens jegyesei is hajlamosak megfeledkezni az általános meg nem értettség problematikájáról, és pár napra talán felfüggesztik a matekórai körzős öncsonkolás folyamatát is.


Lemony Snicket - A balszerencse áradása

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events, amerikai családi vígjáték, 108 perc, 2004
TV2, május 26. 13:50

Baráti társaságomban gyakran hangzanak el ehhez hasonló mondatok: „tegnap írtam egy Ady Endre verset.” Nos, ugyanez ugrott be Brad Silberling rendező kapcsán is, aki bizonyára a „rendeztem egy Tim Burton filmet” fordulattal élt volna.


A kalandor

The Quest, Amerikai akció-kalandfilm, 91 perc, 1996
aMC, május 26. 14:15

Ebben az időben Jean-Claude már jól látta, hogy pusztán maga már nem visz el a hátán egy filmet, ezért olcsó húzónévhez folyamodott a kiöregedett szuperkém személyében.


10 dolog, amit utálok benned

10 Things I Hate About You, Amerikai tinivígjáték, 1999
VIASAT3, május 26. 14:25

Nem kell minden tinivígjátéknak teljesen bugyutának lennie, íme itt erre az élő példa.


Kapj el, ha tudsz

Kapj el, ha tudsz, amerikai krimi, 135 perc, 2002
Cinemax 2, május 26. 14:45

Az a szép Steven Spielberg munkásságában, hogy mindig valami tökéletesen újjal tud előrukkolni. A Mester éppen hogy befejezte a Különvéleményt, ami egy sötét, futurisztikus krimi, pesszimista felhanggal, és máris belekezdett a könnyed, napfényes és pozitív kicsengésű Kapj el, ha tudszba.


Apácashow 2.: Újra virul a fityula

Sister Act 2: Back in the Habit
Film+, május 26. 15:10

Ki tudja miért, de az esetek túlnyomó többségében képtelen vagyok rossz emlékeket őrizni azon filmekről, melyek bemutatóihoz a kilencvenes évek elején volt szerencsém az amerikai MTV fanatikus nézőjeként. Talán ezúttal is a költő által emlegetett megszépítő messzeség áll a dolgok hátterében, mindenesetre az Apácashow 2. szerethető alkotásként él emlékezetemben.


Egri csillagok

Magyar film, 1968, 149 perc
Prime, május 26. 15:20

Gárdonyi Géza Egri csillagok c. könyve 2005-ben Magyarország kedvenc könyve lett. Várkonyi Zoltán 1968-ban vitte vászonra a regényt és kevés olyan ember van aki ötnél kevesebbszer látta a monstre produkciót. Különböző televíziós csatornák időnkét műsorra tűzik, de olyan rikán van, hogy non-stop leadják a 149 perces alkotást.


Mindenütt nő

Sweet Home Alabama, amerikai romantikus vígjáték, 108 perc, 2002
RTL Klub, május 26. 15:35

Egy életképes, kifejlett férfiember gyomrát vélhetően kevés műfaj fekszi meg annyira, mint az ún. „megmosolyogtató” vígjátékok, melyeket hajcsavaros háziasszonyi körökben az „aranyos film” titulussal szokás illetni. A hasonszőrű művek jellegzetessége, hogy – amolyan kegyelemdöfés gyanánt - romantikus és drámai szál egyaránt vegyül a történetbe.


Pókember 2.

Spider-Man 2, amerikai kalandfilm, 127 perc, 2004
Sony Movie Channel, május 26. 15:40

Általában zsigerből utálom, amikor az alkotók a tartalom hiányát tetemes animátori túlórákkal próbálják kompenzálni, de az első Pókember ennek dacára is szórakoztató volt. Mint vélhetőleg minden egykori képregényaddikt számára.


Karate kölyök 3.

Karate kölyök 3., amerikai családi film, 112 perc, 1989
AXN, május 26. 16:25

A hangalámondásos videofilm a nyolcvanas évek néven emlegetett történelmi félreértés-sorozat egyik legalapvetőbb vívmányának bizonyult. Az Amerikai Nindzsa mellett a Karate kölyök -sorozat is jelentős szerepet játszott abban, hogy a kungfu kultúra futótűzként terjedt a lakótelepi kisiskolások körében.


Csodabogár

Phenomenon, amerikai romantikus dráma, 123 perc, 1996
Mozi+, május 25. 03:35

Travolta 1975-ben csatlakozott ahhoz a bizonyos egyházként bejegyzett galaktikus bohóctanodához, tehát a forgatás időpontjában - L. Ron Hubbard mesekönyvei szerint – immár tankhajókkal és helikopterekkel tudott volna zsonglőrködni.


Gyerekjáték

Amerikai családi vígjáték
Paramount Channel, május 26. 17:00

Joe Kingman, milliók kedvence és példaképe az amerikai focisztárok fényűző, de üres életét éli, élvezi a luxust és a nők rajongását.


Tök alsó

Deuce Bigalow: Male Gigolo, Amerikai vígjáték, 1999
Film+, május 26. 17:15

Bár ezen sorok írója is Hollywood egyik legcsapnivalóbb komikusának tartja Rob Schneidert, azért a Tök alsó többször is újranézhető, jól eltalált kis darab.


Pókember 3

Spider-Man 3, Amerikai fantasztikus akciófilm, 2007
Sony Movie Channel, május 26. 18:10

Furcsa, de a Pókember egyszerre az egyik legsikerültebb képregény-feldolgozás, és az egyik legkevésbé tökös is egyben


Banános Joe

Banana Joe, olasz-NSZK akció-vígjáték, 96 perc, 1981
RTL+, május 26. 19:00

Önkéntelenül is összeszorul a gyomrom, ha olyan Bud Spencer produkcióval szembesülök, mely még nem szerepelt napi ajánlóink között. Ilyenkor ugyanis hajlamos vagyok Mulder ügynököt megszégyenítő konspirációs elméletekbe bonyolódni.


Hegylakó

Highlander, Angol-amerikai akciófilm, 112 perc, 1986
aMC, május 26. 20:00

Így: „Connor MacLeod - mint népe többi tagja - halhatatlan!” Ja, persze, ezért űzik megköpködve jó messzire, mi?! Inkább mint fajtája többi tagja, nem? De. Szóval ő egy ilyen fajta, amit nem nagyon tolerálnak akkoriban, mehet isten hírével szerencsét próbálni.


Zöld lámpás

Green Lantern, amerikai akciófilm, 114 perc, 2011
Film+, május 26. 20:50

Ha a gyűrű motívuma egy filmalkotásban központi szerephez jut, mérget vehetünk rá, hogy csillagászati költségvetésű művel lesz dolgunk. (Ha pedig mégsem, akkor jó eséllyel Danielle Steel írta a forgatókönyvet.) Nos, ez a Zöld Lámpás esetében is igaznak bizonyul.


Thor: Sötét világ

Thor: The Dark World, amerikai fantasy, 90 perc, 2013
RTL Klub, május 26. 20:55

Amikor a Föld és a Kilenc Birodalom világa fedésbe merül, megnyílnak a bolygók közötti dimenziókapuk… bármit is jelentsen ez. A lényeg, hogy így, az a Melrose Place alkotói még az apokalipszis közeledtével sem terveznek újabb epizódokat.


Két apának mennyi a fele?

Une chance sur deux, Francia bűnügyi vígjáték, 106 perc, 1998
Film Mánia, május 26. 21:00

Mielőtt a Taxi-t feltalálták volna a jó franciák, úgy gondolták, elég hanyatló ahhoz filmiparuk, hogy összehozzák még haláluk előtt két nemzeti ikonjukat, és készítsenek velük egy haláli szar mozit, amit azért sokan meg fognak nézni.


James Bond: A holnap markában

Tomorrow Never Dies, Angol kalandfilm, 114 perc, 1997
Mozi+, május 26. 21:00

Zsinórban most már a harmadik. De a kaptafa ugyanaz, hiszen a Bond- márkanév mögött acélváz-szerkezet húzódik. Először bemutatkozik Bond, vagy/és a főrossz, hogy aztán a kettőjük útja összeérjen, majd James a gonosz után ered, akit valamiféle nőci segítségével rak majd hűvösre, vagy halálba.


Mobil

Cellular, amerikai thriller, 90 perc, 2004
VIASAT6, május 26. 21:00

A Mobil nem egy feltűnő, szenzációs alkotás, csak egy feszes, jól összerakott darab, de mint ilyen, példaértékű, mivel rendkívül egyszerű alaphelyzetből, nagyon kevés mozgástérrel tud dolgozni.


Blöff

Snatch, angol-amerikai akciófilm, 2000, 104 perc
Prime, május 26. 21:00

Minden Amszterdamban kezdődik, ahol a dörzsölt gyémánttolvaj, Franky Four Fingers elrabol egy hatalmas követ, New York-i főnöke megbízásából. Ám balszerencséjére megáll pár napra Londonban, hogy elpasszoljon néhány kisebb brillt, és itt találkozik az orosz fegyverkereskedővel, Penge Borisszal.


Deja Vu

Amerikai thriller, 128 perc, 2006
VIASAT3, május 26. 21:00

Ez az a fura, tarkótájon csiklandós érzés, amikor az ember úgy él meg egy eseményt, mintha az a múltjából egy darab lenne. A kellemetlen kívülállóság és ijesztő ismerősség érzése Tony Scott filmjében is betalált, azzal a különbséggel, hogy voltaképp mindezek ellenére egészen élvezhető.


Túl az Óperencián

Túl az Óperencián, amerikai romantikus film, 140 perc, 1992
Sony Max, május 26. 21:00

A nyolcvanas évek elején napvilágot látott olvasók még bizonyára emlékeznek azokra az időkre, mikor – bármily bizarrul is hangzik ez napjainkban – a nézőnek a legkevésbé sem támadt ingerenciája, hogy egy fagyasztott fél disznóval verje agyon Tom Criuse-t.


Kedves John!

Dear John, amerikai romantikus filmdráma, 105 perc, 2010
Film Cafe, május 26. 21:00

John Tyree, az amerikai különleges erőknél szolgáló katona, eltávozáson van, és magányos édesapját látogatja meg, amikor véletlenül megismerkedik a gyönyörű Savannah Curtis-szel, aki a tavaszi szünetet tölti otthon.


Tenenbaum, a háziátok

The Royal Tenenbaums, amerikai vígjáték, 2001, 110 perc
HBO 2, május 26. 21:30

Szinte látom magam előtt, ahogy a Tenenbaum stáblistáját nézve többen lemondóan legyintenek: már megint egy benstilleres, owenwilsonos vígjátéknak csúfolt valami. A legyintgetőknek kivételesen nincs igaza.


Desperado

Desperado, Amerikai akciófilm, 96 perc, 1995
Cinemax, május 26. 21:40

Ez történik, mikor egy remek, kis költségvetésű filmet megtalál Amerika, és fogyaszthatóvá teszi a maga számára. Szokták mondani a bölcsészek, hogy a film stílusa a nyálhídra épített szerkezet, amolyan karikatúra képen, de a lóf**t.


Sin City

Amerikai akciófilm, 124 perc, 2005
Paramount Channel, május 26. 22:00

A Sin City minden szempontból telitalálat; nem csak Frank Miller vizuális világa elevenedik meg a vásznon szinte tökéletes valójában, de történetszövése és elbeszélési módja is a klasszikus verzió mozgóképes ekvivalense, ami igencsak felüdítő élmény a sok elbaltázott képregény-adaptáció után.


Drakula (1992)

Dracula, Amerikai horror, 1992, 122 perc
aMC, május 26. 22:20

James V. Hart (Lara Croft: Tomb Raider - Az élet bölcsője) forgatókönyvíró remek munkát végzett. Olyan izgalmas új elemekkel bővítette Bram Stoker klasszikusát, hogy még az író is megnyalná mind a tíz ujját utána.


Végső állomás

Final Destination, amerikai misztikus film, 2000, 94 perc
VIASAT6, május 26. 22:55

A Végső állomás főszereplői a forgatás után furcsa körülmények között elhaláloztak. Az első eset a forgatás befejezését követő második napon történt, és három héttel később már egyikük sem élt. A bemutatón a közönség egyperces néma felállással tisztelgett az emlékük előtt. Természetesen ez az egész nem igaz, de egy misztikus thriller bevezetőjének nem rossz.


Daredevil, a fenegyerek

Daredevil, Amerikai kalandfilm, 92 perc, 2003
Film+, május 26. 23:00

A Daredevil, a fenegyerek a világ egyik legnépszerűbb képregény-sorozata volt egy időben. Nekem meg az első, igaz, arra már nem emlékszem, honnan volt meg, csak arra, hogy fémbotban tartotta az aprópénzét, és csodaszép ruhája volt.


Üvegtigris 2.

Magyar filmvígjáték, 107 perc, 2006
Prime, május 26. 23:25

Egyetlen sikerfilm sem kerülheti el a végzetét, miszerint – jól bevált marketingérdekeket támogatandó – folytatása kell, hogy szülessen. Jobb esetben csak egy utánfutó résszel gyarapodik a főmű, kritikus állapotokban egész sorozattá duzzadhat az alapsztori...


A sebhelyesarcú

Scarface, amerikai akcióthriller, 170 perc, 1983
Mozi+, május 26. 23:40

Jobb, ha előre tisztázzuk: a gengszterfilmek terén az ominózus mű legalább akkora alapvetés, mint a Hosszú fekete haj című sláger a makkoshotykai Csurákos presszó szintisének repertoárjában. Vagy ha úgy tetszik, kétszer akkora.


Életre-halálra (1998)

U.S. Marshals, Amerikai akciófilm, 121 perc, 1998
RTL Klub, május 26. 00:40

Na, nehéz helyzetben vagyok, mert nem tudom eldönteni, hogy Tommy Lee Jones-szos pakkot vett a csatorna.


Equilibrium – Gyilkos nyugalom

Equilibrium , Amerikai akció-sci-fi, 2002
HBO 3, május 26. 00:50

Hogy a félreértéseket elkerüljük, az Equilibrium közel sem jó film, hibáit hosszan lehetne sorolni, és ironikusan csak a Mátrix és az 1984 keverékének nevezhetnénk, viszont nagyon jól néz ki, és remek színészek játszanak benne, vagyis igazi élmény nézni.


Halálod napja

Today You Die, Amerikai akciófilm, 84 perc, 2005
aMC, május 26. 00:55

Szerintem jól mondja a cím, nagyon vigyáznunk kell ezzel a filmmel. Öreg, modern Seagal tiszteletes erkölcsöt oszt, premier plán.